088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Basistraining Wechsler serie | Accare – 18 september 2023

maandag 18 september 2023 t/m maandag 18 september 2023

Basistraining Wechsler serie

  • Speciaal voor starters

  • Online training

  • met STAP-subsidie

Wat is de Wechsler serie?

De Wechsler serie is een verzameling instrumenten om intelligentie te meten, ontwikkeld door David Wechsler. De serie bestaat uit een intelligentietest voor volwassenen; de Wechsler Adult Intelligence Scale (WAIS), een test voor kinderen; de Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC) en werd later aangevuld met een test voor jonge kinderen; de Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence (WPPSI) en een test voor mensen met een communicatieve beperking of allochtone achtergrond; de Wechsler Non-Verbal (WNV).

Training

De training staat stil bij de theoretische basis (het CHC model) van intelligentie toegespitst op de uitvoering door middel van instrumenten uit de Wechsler serie.

Er wordt geoefend met de afname en interpretatie van de diverse onderdelen van het instrument naar keuze. Er wordt een aanvullende instructie verstrekt bij het onderscheid tussen de afnameprocedure van de verschillende instrumenten.
Aan het eind van de training kent de deelnemer de theoretische basis rondom het construct IQ, kent de deelnemer de indicatie en afname criteria van de WISC V, WAIS en WPPSI en de vormgeving van de WNV.

Na de trainingsochtend dient de cursist op de eigen locatie met het daar aanwezige testmateriaal een praktijkopdracht uit te voeren.
De deelnemer kan na aanvullende oefening met het materiaal zelfstandig de test afnemen en interpreteren.

Naast de geplande trainingsdata besteed je ongeveer 4 uur aan zelfstudie.

De training is echt een aanrader, ik ken nu de achterliggende gedachte en meerdere tests, ik kan ze afnemen, scoren en scores interpreteren.

Uit evaluatieformulier

Voor wie

Deze training is bedoeld voor startende basispsychologen, orthopedagogen, WEPpers en stagiairs pedagogische wetenschappen, orthopedagogiek en psychologie die bezig zijn met hun WO-opleiding die graag de basis willen leren over het afnemen van intelligentieonderzoek.

Praktisch

Accreditatie is verleend door NIP/NVO (tevens voor SKJ).
Herregistratie 3 punten, opleiding-diagnostiek 1.5 punten.

 

 
  • 1 Dag - maandag 18 september 2023

Locatie
Deze training wordt online via Teams gegeven.

Kosten
€ 650,-

Startmoment

18-09-2023:  08:45 – 13:00 Online Microsoft Teams

Deze cursus wordt gegeven door: Accare Child Study Center

Via onderstaande link kun je je inschrijven voor deze opleiding.