088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

CGW cursus januari 2022

De Cognitief Gedragstherapeutisch Werker wordt in deze veelzijdige cursus getraind om gedragstherapeutische interventies kundig te verrichten, onder eindverantwoordelijkheid van een gedragstherapeut.

Tijdens 9 interactieve bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De cognitief gedragstherapeutische denk- en werkwijze en het gedragstherapeutisch proces, functie en betekenisanalyse, holistische theorie
  • Mediatietherapie, met aandacht voor ASS en ADHD
  • Behandeling van angststoornissen, stemmingsstoornissen, trauma en emotieregulatiestoornissen bij kinderen en jeugdigen
  • Schematherapeutische technieken bij kinderen en jeugdigen
  • A-specifieke factoren en de therapeutische context

Tijdens de cursusdagen zal vooral veel geoefend worden met vaardigheden en het toepassen van  (cognitief) gedragstherapeutische technieken. Zoveel mogelijk (leer)theoretisch verantwoord en evidence based werken staan centraal.

 

 

 

Voor wie

 

Deze cursus is speciaal voor mensen die uiteindelijk VGCt-geregistreerd willen worden als Cognitief gedragstherapeutisch werker. Dit zijn binnen de GGZ werkzame collega’s, met een op de GGZ of GZ gerichte vooropleiding op minimaal HBO-niveau (zoals SPH, MWD of Verpleegkunde).

Het vervolgtraject voor VGCt-registratie bestaat uit 40 uur supervisie bij een binnen de eigen instelling werkzame gedragstherapeut die is geregistreerd bij de VGCt.
Na registratie krijgt de Cognitief gedragstherapeutisch werker minimaal maandelijks werkbegeleiding van een Cognitief gedragstherapeut.

 

Praktisch

 

Naast de 9 cursusdagen zijn er minstens 50 uren nodig voor literatuurstudie en circa 12 uren voor praktische opdrachten.

De cursus is geaccrediteerd door SKJ (94 punten) en VGCt (48 punten).
Op basis van inschrijving en in overleg kan er (tegen meerkosten) accreditatie aangevraagd worden bij andere relevante beroepsverenigingen.

100% aanwezigheid is vereist (conform de eisen van de VGCt). De literatuur wordt in gedeelten (per bijeenkomst) getoetst. Ook zal er aandacht zijn voor praktische opdrachten.

Locatie
Deze training wordt online gegeven of in Assen.

Kosten
De training kost € 1895,=.

Startmoment

Het betreft een negendaagse cursus. Cursusdata:

18 januari, 1 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart, 12 april, 26 april, 10 mei, 24 mei

Lestijden: 9.30 – 16.30 uur.

 

Deze cursus wordt gegeven door: Accare Child Study Center

Via onderstaande link kun je je inschrijven voor deze opleiding.