088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Cirkel van Veiligheid, 17 oktober en 7 november – Jeugdhulp Friesland

donderdag 17 oktober 2024 t/m donderdag 7 november 2024

Veel wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond hoe belangrijk contact en de aard daarvan in de eerste levensjaren is. De Cirkel van Veiligheid helpt om hechting en hechtingsgedrag te begrijpen en om deze kennis te gebruiken.

Het vormt de basis voor een kind om te kunnen groeien op alle ontwikkelingsgebieden en ook voor de manier van het zelf aangaan van contacten, op jongere- en latere leeftijd. Vroegtijdige ondersteuning is dan ook helpend voor zowel de huidige als latere ontwikkeling. Wetenschappelijke inzichten op het gebied van hechting en relaties komen terug in de Cirkel van Veiligheid. De Cirkel van Veiligheid helpt om hechting en hechtingsgedrag te begrijpen en om deze kennis te gebruiken. Dit maakt dat de Cirkel van Veiligheid een belangrijk hulpmiddel is om zelf meer zicht te krijgen op de ouder- en kindrelatie en om met ouders vanuit deze cirkel met hun hulpvragen aan de slag te gaan.

Voor wie is deze training bedoeld?
Deze training is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn met jongeren tussen 0 en 12 jaar die hun kennis willen verbreden en verdiepen op het gebied van hechting, basisvertrouwen en de Cirkel van veiligheid.

Wat kun je na afloop van deze training?
· Je maakt kennis met de Cirkel van Veiligheid en verschillende gehechtheidsstijlen
· Je herkent de verschillende gehechtheidsstrategieën die een kind kan laten zien
· Je denkt na over de onderliggende dynamiek van het gedrag van het kind
· Je weet wat een kind nodig heeft om voldoende basisvertrouwen te kunnen ontwikkelen/ tot een veilige hechtingsrelatie met de ander te kunnen komen
· Je weet op welke manier je van de Cirkel van Veiligheid gebruik kunt maken als hulpmiddel bij je cliënttrajecten, direct en indirect

Wat is handig om vooraf te weten?
Ter voorbereiding wordt verwacht dat je het cursusmateriaal doorneemt. Bij de definitieve inschrijving zal het cursusmateriaal via de mail worden verstrekt.

De verwachting is dat je ongeveer 9 uur bezig bent met deze training. Dit is inclusief voorbereiding en huiswerk.

Accreditatie
Deze training is geaccrediteerd voor 9.00 punten voor HBO jeugdzorgwerkers met SKJ nummer SKJ212998. De accreditatiepunten worden digitaal toegevoegd aan je SKJ registratiedossier. Standaard geldt hiervoor 100% aanwezigheid inclusief het maken van de observatie opdracht en bestudering van de literatuur.

Deze training start met één groep. Voor het tweede dagdeel wordt de groep in tweeën gedeeld, om ook actief te kunnen oefenen.

 

  • Dagdeel 1: van 13:00 uur tot 16:00 uur op - donderdag 17 oktober 2024
  • Dagdeel 2: van 13:00 uur tot 16:00 uur op - donderdag 7 november 2024

Datum en tijd
Donderdag 17 oktober van 13.00 – 16.00 uur en donderdag 7 november van 13.00 – 16.00 uur.

Locatie
Deze training wordt gegeven in Leeuwarden.

Kosten
Deze training wordt je aangeboden voor € 330,00 inclusief koffie/thee.

Accreditatie
Deze training is geaccrediteerd voor 9.00 punten voor SKJ geregistreerde jeugdzorgwerkers.
De punten zullen digitaal in je SKJ registratiedossier worden bijgeschreven bij 100% aanwezigheid, de huiswerk opdracht en bestudering van de literatuur.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze training of de mogelijkheden voor een incompany training kunt u contact opnemen met Jeugdhulp Academie via telefoonnummer 088-1424005 of email jeugdhulpacademie@jeugdhulpfriesland.nl.

Deze cursus wordt gegeven door: Jeugdhulp Friesland

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor deze training.

Door je in te schrijven voor deze training ga je akkoord met de Algemene voorwaarden Jeugdhulp Academie van Jeugdhulp Friesland. In aansluiting op de voorwaarden met betrekking tot annulering: je kunt ook een vervanger je plaats laten innemen.

Factuuradres


De kosten voor deze training bedragen € 330,00

Bedankt voor je inschrijving! De organiserende partij zal binnenkort contact met je opnemen.