088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Gezond seksueel opgroeien volgens het vlaggensysteem (Specialisatie), 16 januari 2024 – Jeugdhulp Friesland

Nadat deelnemers eerder de basistraining “Gezond seksueel opgroeien volgens het Vlaggensysteem – Basis” hebben gevolgd, kunnen zij een verdiepingstraining volgen.

“Jongeren met een beperking, stoornis en/of psychische problematiek zijn zich vaak bewust dat zij ‘anders’ zijn. Net als pubers, willen ze ‘normaal’ zijn en passen ze zich aan de heersende sociale groepsnorm aan. Ze imiteren of spiegelen gedrag van leeftijdsgenoten, zo compenseren ze hun eigen tekortkomingen. Voor professionals binnen de jeugdzorg kan het lastig zijn om hier doorheen te prikken”. 

Tijdens dit dagdeel zullen we dieper ingaan, naast de basisprincipes van het Vlaggensysteem, hoe we aandacht kunnen geven aan de specifieke noden van deze doelgroepen. Professionals kunnen hun vaardigheden en competenties vergroten, zodat zij deze jeugdigen bij hun seksuele ontwikkeling nog gerichter kunnen ondersteunen en hun weerbaarheid te versterken. Naast LVB, ASS problematiek problematische hechtheid en seksueel trauma, is er ook aandacht voor cultuur en gender. 

Het Vlaggensysteem RJ is doorontwikkeld voor de Residentiele Jeugdzorg, met situaties die zich in de residentiele jeugdzorg voor kunnen doen. Deze situaties zijn ook herkenbaar voor alle professionals die te maken krijgen met seksuele ontwikkeling en seksueel (grensoverschrijdend) gedrag van jongeren die tot deze specifieke doelgroepen behoren.  

Tekeningen en casuïstiek, specifiek gericht op herkenbare situaties binnen de residentiele jeugdzorg en met oog voor de specifieke groepen jeugdigen, helpen de professionele opvoeder bij het beoordelen en bespreekbaar maken van seksueel (grensoverschrijdend) gedrag.

 

Datum en tijd
Dinsdag 16 januari 2024
Het programma start om 13.00 en duurt tot 16.30 uur.

Locatie
Deze training wordt gegeven in Leeuwarden.

Kosten
Deze training wordt je aangeboden voor € 175,- inclusief koffie/thee.

Accreditatie
Deze training is geaccrediteerd voor 6 opleidingspunten voor SKJ jeugdzorgwerkers (SKJ209311) en kan alleen worden gevolgd na het afronden van de basistraining. De punten zullen digitaal in je SKJ registratiedossier worden bijgeschreven bij 100% aanwezigheid.

Aantal beschikbare plaatsen: 4

Deze cursus wordt gegeven door: Jeugdhulp Friesland

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor deze training.

Door je in te schrijven voor deze training ga je akkoord met de Algemene voorwaarden Jeugdhulp Academie van Jeugdhulp Friesland. In aansluiting op de voorwaarden met betrekking tot annulering: je kunt ook een vervanger je plaats laten innemen.

Factuuradres


De kosten voor deze training bedragen € 175,=.

Bedankt voor je inschrijving! De organiserende partij zal binnenkort contact met je opnemen.