088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

IAG voor werkbegeleiders en behandelcoördinatoren, NHL Stenden

Ben jij een behandelcoördinator, praktijk- of werkbegeleider, supervisor, gedragsdeskundige of orthopedagoog die zich richt op gezinshulpverleners en/of werkt met gezinnen met meervoudige en complexe problemen en wil je jouw begeleidende vaardigheden uitbreiden? Dan is deze verdiepende IAG-cursus iets voor jou. Je leert hierbij hulpverleners te begeleiden en coachen aan de hand van het IAG-reflectiemodel.

  • Je ontwikkelt jezelf in slechts vier lesdagen, verspreid over enkele maanden.
  • Je maakt kennis met de belangrijkste begrippen binnen de intensieve ambulante gezinsbehandeling.
  • Je leert in de praktijk, met opdrachten die direct toepasbaar zijn in je eigen werksituatie.
  • Je gebruikt lesstof die is afgestemd op de landelijk gebruikte IAG-methodiek.
  • Je volgt een cursus die is geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Tijdens deze cursus maak je kennis met het begrippenkader binnen de intensieve ambulante gezinsbehandeling. Aan de hand hiervan leer je adequaat begeleiding en coaching geven aan hulpverleners die intensief werken met multi-probleemgezinnen.

Je werkt aan de hand van competenties en legt opgedane kennis en kunde vast in een portfolio. Na afloop ontvang je een certificaat. Deze cursus is een geregistreerde cursus bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) voor 44.75 punten.

NB Wanneer je geregistreerd bent bij SKJ in de kamer voor jeugdzorgwerkers en jeugd- gezinsprofessionals kunnen wij 44.75 punten toekennen. Wanneer je ingeschreven staat in de kamer voor gedragswetenschappers kan je zelf het certificaat uploaden voor de vrije ruimte.

 

Deze cursus leidt jou op tot een succesvolle coach en begeleider van gezinshulpverleners.

Na afloop van de cursus beschik je over een stevige basis om gezinshulpverleners in jouw team volgens het IAG Reflectiemodel te begeleiden en te coachen. Omdat je kennismaakt met de belangrijkste begrippen binnen de intensieve ambulante gezinsbehandeling is het een stuk eenvoudiger om op niveau met de gezinsbehandelaar te communiceren. Het praktijkgerichte gedeelte zorgt ervoor dat je jouw ontwikkelde vaardigheden als leidinggevende concreet kunt toepassen in de praktijk.

De cursus IAG voor werkbegeleiders en behandelcoördinatoren bestaat uit 4 lesdagen, verspreid over 3 maanden.

De hoeveelheid contacturen bedraagt 28 uur. Houd rekening met een studiebelasting van 64 uur in totaal, exclusief praktijkwerkzaamheden. Dit komt neer op een wekelijkse studiebelasting van zo’n 10 uur.

Om deze IAG-cursus te volgen moet je op de hoogte zijn van de bestaande methodieken in de gezinshulpverlening, zoals IAG, FF, VHT en oplossingsgericht werken. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over een functie waarin je het primaire proces van gezinshulpverlening aanstuurt of begeleidt.

 

 

Locatie
Deze opleiding wordt gegeven in Utrecht en Zwolle.

Kosten
De cursus IAG voor werkbegeleiders en behandelcoördinatoren kost € 1625,-, inclusief lunches. Boeken schaf je zelf aan. De cursus is vrijgesteld van btw.

Startmoment

De cursus IAG voor werkbegeleiders en behandelcoördinatoren start twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, bij voldoende inschrijvingen.
Je kunt de cursus volgen in Utrecht en Zwolle.

Je hebt om de 2 à 3 weken een lesdag, in totaal zijn er 4 lesdagen.

 

Deze cursus wordt gegeven door: NHL Stenden

Via onderstaande link kun je je inschrijven voor deze opleiding.