088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Training Inschatten van de emotionele ontwikkeling met de SEO – Accare – 27 november 2023

maandag 27 november 2023 t/m maandag 11 december 2023

Training Inschatten van de emotionele ontwikkeling met de SEO

 

Wat is SEO-R2?

Schaal Emotionele Ontwikkeling-Revised2 is een instrument om de emotionele ontwikkeling te kunnen inschalen. Op basis van informatie over de emotionele ontwikkeling van een cliënt kun je handvatten formuleren om tot een goede afstemming en ondersteuning te komen voor de cliënt, waarbij er rekening wordt houden met de basale emotionele behoeften.

Training

De blended training bestaat uit een uitgebreide e-learning waarin je meer leert over emotionele ontwikkeling, de fasen in de emotionele ontwikkeling en over de verschillende SEO-instrumenten om de emotionele ontwikkeling in kaart te brengen.
Na het volgen van de e-learning volgt een lesdag, waarin veel met het instrument wordt geoefend. Je leert de instrumenten te gebruiken, de uitkomsten te interpreteren en een vertaalslag te maken naar de praktijk.

In de training zal de focus met name liggen op de SEO-R2, maar je leert ook over de SEO-V (verkort).

Naast de geplande trainingsdatum en de e-learning van 4 uur besteed je ongeveer 2 uur aan zelfstudie. Voor deze training dien je beschikking te hebben over de Handleiding van de SEO-R2 en de SEO-V, en over het boek ‘Emotionele ontwikkeling: over basisbehoefte en draagkracht, kwetsbaarheid en plezier‘.

Voor wie

Deze training is voor basispsychologen, orthopedagogen, GZ-psychologen en klinisch psychologen die met de schaal emotionele ontwikkeling (willen gaan) werken.

Praktisch

Accreditatie is afgegeven door de VSR (7 punten).
Op basis van inschrijving en in overleg kan er (tegen meerkosten) accreditatie aangevraagd worden bij andere relevante beroepsverenigingen.
Het certificaat wordt verstrekt bij succesvol doorlopen van de e-learning, het lezen van de literatuur en actieve deelname aan de lesdag.

  • Dag 1 - maandag 27 november 2023
  • Dag 2 - maandag 11 december 2023

Datum en tijd
De trainingsmomenten zijn op maandag 27 november van 16.00 – 17.00 uur online en maandag 11 december van 09.00 – 17.00 uur.

Locatie
Dag 1; online via Teams

Dag 2; Accare, opleidingslokaal 2.02, Stationsplein 12 te Assen

Kosten
Deze training wordt je aangeboden voor € 695,-

 

 

Deze cursus wordt gegeven door: Accare Child Study Center

Via onderstaande link kun je je inschrijven voor deze opleiding.