088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Professioneel begeleiden van complexe oudergesprekken 23 mei 2023

Scheidingen, vooral degene waarbij ouders continue in de vechtstand staan, hebben een grote impact op het gezin en specifiek de kinderen.
Als hulpverlener kom je dit veelvuldig tegen. De vraag is wat jij, als hulpverlener, kan doen om de strijd te doen afnemen en de taak als ouders weer centraal te stellen.

Tijdens de verdiepingstraining “Professioneel begeleiden van complexe oudergesprekken” ga je dieper in op jouw rol als hulpverlener bij onder meer complexe scheidingen. Tijdens deze dag leer je meer over jouw houding en positionering en het referentiekader, weerstand en communicatiepatronen van cliënten. Daarnaast ga je oefenen met verschillende interventies, zodat je leert wanneer en hoe deze in te zetten.

Voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de training is dat je de basistraining ‘Kind centraal bij scheiding’ hebt gevolgd.

Tijdens deze training leer je onder meer:

  • Bewust te zijn van jouw eigen houding en positionering als hulpverlener;
  • Bewust te zijn van het referentiekader van de cliënten en de impact hiervan op hun communicatie;
  • Het toepassen van interventies, zoals de interactiecirkel, ouderschapsreorganisatie en strijdtaal vs. Oudertaal.

Datum en tijd
De training vindt plaats op dinsdag 23 mei.
Het programma start om 9:30 en duurt tot 16:00 uur.

Locatie
Deze training wordt gegeven in Leeuwarden e.o. Wanneer, door COVID-19, fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, wordt hij online aangeboden.

Kosten
Deze training wordt u aangeboden voor € 290,00 inclusief koffie/thee en lunch.

Accreditatie
Deze training is jeugd- en gezinsprofessionals geaccrediteerd onder nummer SKJ208229 voor 10,50 punten formeel leren. Na afronding van de training worden de punten digitaal bijgeschreven. De voorwaarde voor accreditatiepunten is dat je 100% aanwezig bent, aangetoond door ondertekening van aanwezigheidsregistratie en dat je de huiswerkopdracht voldoende hebt gemaakt.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze training of de mogelijkheden voor een incompany training kunt u contact opnemen met Jeugdhulp Academie via telefoonnummer 088-1424005 of email jeugdhulpacademie@jeugdhulpfriesland.nl.

 

Deze cursus wordt gegeven door: Jeugdhulp Friesland

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor deze training.

Door je in te schrijven voor deze cursus ga je akkoord met de Algemene voorwaarden Jeugdhulp Academie van Jeugdhulp Friesland.

Factuuradres


Tijdens de verdiepingstraining 'Professioneel begeleiden van complexe oudergesprekken' ga je dieper in op jouw rol als hulpverlener bij complexe scheidingen. Het is een verdieping op de training 'Kind centraal bij scheiding'.

Bedankt voor je inschrijving! De organiserende partij zal binnenkort contact met je opnemen.