088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Refereerbijeenkomst DGT en hechtingsgerichte systeembehandeling – Accare

dinsdag 12 maart 2024 t/m dinsdag 12 maart 2024
DGT en Hechtingsgerichte Systeembehandeling 

 

Waarom zeggen we soms nare dingen tegen de persoon waar we zoveel van houden? Hoe komt het dat het ons soms niet lukt dat gedrag in te zetten die een situatie van ons vraagt? Wat maakt dat mensen die van elkaar houden soms echt angstig worden wanneer ze elkaar benaderen, of vermijden om te praten over belangrijke zaken.

In deze refereerbijeenkomst leer je over de integratie van hechtingsgericht werken binnen DGT (dialectische gedragstherapie) en hoe dit de focus legt op relationele en emotionele aspecten van een jongere ipv alleen vaardigheden aanleren en gedrag. Door te begrijpen hoe hechtingspatronen onze emotieregulatie beïnvloeden, kunnen we gerichte interventies ontwikkelen die de emotionele veiligheid en de gehechtheidsrelaties versterken, terwijl we tegelijkertijd ook werken aan het aanleren van emotieregulatievaardigheden.
Door de DGT behandeling holistisch te verrijken met de hechtingsbril, verbreden we onze blik ook naar de relationele context van de jongere en de betekenis van de klachten binnen het systeem waar ze uitkomen.

Deze refereerbijeenkomst geeft een inkijk in de integratie van hechtingsgericht werken binnen DGT en biedt inzichten in hoe deze combinatie kan leiden tot een diepgaander begrip van de onderliggende mechanismen van emotieregulatie van de jongere zelf en het systeem. We zullen de theoretische grondslagen van hechting en DGT verkennen, evenals de manieren waarop gezinsgerichte hechtingsprincipes kunnen worden geïntegreerd in de verschillende modules en interventies van DGT.

Sprekers

  • Jacomijn Jacobs, dialectisch gedragstherapeut, systeemtherapeut, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij Verum GGZ
  • Mariken van Onna, klinisch psycholoog bij Karakter
  • Avondvoorzitter: Karin van Dijk, systeemtherapeut bij Accare

Programma

19.00 uur Introductie door avondvoorzitter
19.05 uur Presentatie
20.00 uur Pauze
20.15 uur Vervolg presentatie
21.15 uur Einde

Accreditatie

Accreditatie is in aanvraag bij NVRG, NVvP, FGZPt, NIP/NVO/SKJ en V&V. Accreditatie is toegekend door VSR, RV, LV POH-GGZ en Registerplein (2 punten).
Je kunt alleen aanspraak maken op accreditatiepunten als je bent in- en uitgecheckt en de gehele presentatie hebt gevolgd.

Vragen
Meer informatie over de organisatie van de bijeenkomsten vind je hier. Voor veel gestelde vragen kijk hier!

Inschrijven
Tot en met 12 maart a.s. kan worden ingeschreven. Inschrijving is verplicht. Zonder persoonlijke toegangslink kun je niet deelnemen.
Heb je eerder deelgenomen? Schrijf je dan in met dezelfde gegevens; dubbele accounts zorgen bij de organisatie voor dubbele kosten.

  • Refereerbijeenkomst Accare - dinsdag 12 maart 2024

Locatie
Deze refereerbijeenkomst is online te volgen.

Kosten
Gratis

Datum

12 maart 2024

19.00-21.30 uur

 

Deze cursus wordt gegeven door: Accare Child Study Center

Via onderstaande link kun je je inschrijven voor deze opleiding.