088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Refereerbijeenkomst De Therapeutische Relatie – Accare

dinsdag 11 april 2023 t/m dinsdag 11 april 2023

11 april: De Therapeutische Relatie – Refereerbijeenkomst Accare

Deze refereerbijeenkomst gaat over de therapeutische relatie als belangrijk onderdeel van het therapeutische proces, zowel in individuele behandeling als in gezinstherapie. Twee sprekers, twee verhalen, gebaseerd op onderzoek over
Beide sprekers zijn betrokken bij onderzoek over dit thema en hebben er over geschreven in artikelen en boeken.

In de bijdrage voor de pauze betoogt Anton Hafkenscheid dat methoden en technieken grotendeels ‘aspecifieke’ factoren zijn, terwijl de therapeutische relatie het belangrijkste veranderingsinstrument is in elke ggz-behandeling.

Na de pauze belicht Peter Rober de therapeutische relatie binnen gezinstherapie, waar de therapeutische relatie nog meer dan in individuele therapie, bepalend is voor het resultaat. De relatie is ook complexer en de spreker staat stil bij manieren waarop de therapeut met die complexiteit kan omgaan.

Sprekers

  • Karin van Dijk , avondvoorzitter
  • Anton Hafkenscheid, Klinisch psycholoog-psychotherapeut. Werkzaam bij Arkin/Sinai Centrum, Joodse Geestelijke Gezondheidszorg, Amersfoort, Amstelveen, hij is boegbeeld van TOPGGz.
  • Peter Rober, klinisch psycholoog, gezinstherapeut. Werkzaam bij Context – Centrum voor Relatie- en Gezinstherapie van het UPC KU Leuven

Programma

19.00 uur    Introductie
19.05 uur    De therapeutische relatie door Anton Hafkenscheid
20.05 uur    Pauze
20.20 uur    De therapeutische relatie in gezinstherapie door Peter Rober
21.30 uur    Afsluiting en evaluatie

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij NVRG, FGzPt, VSR, RV, VSR, V&V, NVvP en NIP/NVO (SKJ). SKJ jeugd- en gezinsprofessionals kunnen het certificaat als eigen inbreng uploaden bij informeel leren.
Je kunt alleen aanspraak maken op accreditatiepunten als je bent in- en uitgecheckt en de gehele presentatie hebt gevolgd.

Vragen

Meer informatie over de organisatie van de bijeenkomsten vind je hier. Voor veelgestelde vragen kijk hier!

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij VSR, RV (2 punten), NVRG, FGzPt, NVvP, en NIP/NVO. Bij SKJ kan de scholing worden opgevoerd bij informeel leren. Je kunt alleen aanspraak maken op accreditatiepunten als je bent in- en uitgecheckt en de gehele bijeenkomst hebt gevolgd.

Inschrijven

Tot en met 11 april a.s. kan worden ingeschreven. Inschrijving is verplicht. Zonder persoonlijke toegangslink kun je niet deelnemen.
Heb je eerder deelgenomen? Schrijf je dan in met dezelfde gegevens; dubbele accounts zorgen bij de organisatie voor dubbele kosten.

  • Refereerbijeenkomst Accare - dinsdag 11 april 2023

Locatie
Deze refereerbijeenkomst is online te volgen.

Kosten
Gratis

Datum

11 april 2023

19.00-21.30 uur

 

Deze cursus wordt gegeven door: Accare Child Study Center

Via onderstaande link kun je je inschrijven voor deze opleiding.