088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Signaleren en bespreken Ouderenmishandeling, 24 februari en 2 maart 2020

maandag 24 februari 2020 t/m maandag 2 maart 2020

Per 1 juli 2013 is het voor organisaties die werken met volwassenen/ouderen en kinderen verplicht te werken volgens de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling/ ouderenmishandeling. De training ouderenmishandeling maakt dit onderwerp bespreekbaar. Bij ouderenmishandeling is afhankelijkheid een belangrijk thema. In deze training wordt daar extra aandacht aan geschonken.

De training ouderenmishandeling is een training van 2 dagdelen. Het doel van de training is het leren signaleren van ouderenmishandeling en het bespreekbaar maken van dit onderwerp. In het eerste dagdeel ga je aan de slag met vragen als: wat is ouderenmishandeling? Hoe vaak komt het voor? Op welke signalen let je? Daarnaast leer je over het gebruik van de meldcode met betrekking tot ouderenmishandeling en hoe dat geregeld is in je eigen organisatie. Het tweede dagdeel van de training staat in het teken van gespreksvoering. Je leert wat belangrijk is in de communicatie in het algemeen en wat de aandachtpunten in de communicatie zijn met ouderen in het bijzonder. Je gaat in deze training veel oefenen: hoe bespreek je zorgen met ouderen en betrokkenen? Hoe maakt je contact? Hoe ga je om met weerstand?

 

Deze training vindt plaats op twee dagen.

 

  • Dagdeel 1: van 13:30 tot 16.30 op - maandag 24 februari 2020
  • Dagdeel 2: van 13:30 tot 16.30 op - maandag 2 maart 2020

Locatie
Deze training wordt gegeven op het kantoor van het Regiecentrum, Tesselschadestraat 2 te Leeuwarden.

Kosten
Deze training wordt je aangeboden voor € 190,00 inclusief koffie/thee.

Accreditatie
Niet van toepassing.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze training of de mogelijkheden voor een incompany training kunt u contact opnemen met mevrouw Anna Maat of mevrouw Anna Marie Adema van het Regiecentrum op het nummer 058-2333800 of via www.regiecentrumbv.nl.

Deze cursus wordt gegeven door: Regiecentrum bescherming en veiligheid

Via het inschrijfformulier op de website van het regiecentrum kun je je inschrijven voor deze training.

Door je in te schrijven voor deze training ga je akkoord met de Leveringsvoorwaarden Regiecentrum BV. Er wordt € 190,00 gefactureerd.

 

Deze cursus wordt aangeboden door Regiecentrum Bescherming en Veiligheid