088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Training Signaleren huiselijk geweld en kindermishandeling en het gebruik van de Meldcode, 6 juni, 13 juni, 20 juni en 27 juni

donderdag 6 juni 2019 t/m donderdag 27 juni 2019

 

Per 1 juli 2013 is het voor organisaties die werken met kinderen en hun ouders/verzorgers verplicht te werken volgens de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. In deze training leert u kindermishandeling en huiselijk geweld signaleren en op welke manier u de Meldcode kunt inzetten. De Meldcode bestaat uit vijf stappen. In deze training leert u ook hoe u in de praktijk met dit stappenplan werkt.

Deze training van 4 dagdelen is uitermate geschikt voor medewerkers uit het gebiedsteam. Het eerste dagdeel gaat over het signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld. Hoe herken je de signalen? Hoe werkt de verbeterde meldcode en welke stappen kunt je vervolgens zetten om de mishandeling te stoppen? Dagdeel 2 en 3 worden besteed aan het gestructureerd in kaart brengen van de risicofactoren in een zorgelijke opvoedsituatie. Daarnaast leert je de positieve (beschermende) factoren in kaart te brengen die risico verlagend werken. Op basis van deze kennis besluit je of er hulp ingezet moet worden of dat er een melding gedaan moet worden bij Veilig Thuis. Er wordt geoefend met de observatiekaart Kind en Veiligheid, met de LIRIK (licht instrument risicotaxatie kind en veiligheid) en met het viervenster model. Dagdeel 4 staat in het teken van gespreksvoering met ouders en betrokken, aanhakend op het geleerde in de voorgaande drie dagdelen.

 

 

  • Dagdeel 1 - donderdag 6 juni 2019
  • Dagdeel 2 - donderdag 13 juni 2019
  • Dagdeel 3 - donderdag 20 juni 2019
  • Dagdeel 4 - donderdag 27 juni 2019

Locatie
Deze training wordt gegeven op het kantoor van Regiecentrum, Tesselschadestraat 2 te Leeuwarden.

Kosten
Deze training wordt je aangeboden voor € 430,00 inclusief koffie/thee.

Trainers

Monique Timmermans, Etty de Vries of Bea van den Burgh

Accreditatie
Deze training is geaccrediteerd voor 16,50 punten voor SKJ.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze training of de mogelijkheden voor een incompany training kunt u contact opnemen met het Regiecentrum via www.regiecentrumbv.nl.

Deze cursus wordt gegeven door: Regiecentrum bescherming en veiligheid

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven voor deze training.

Door je in te schrijven voor deze training ga je akkoord met de Leveringsvoorwaarden Regiecentrum BV. Er wordt € 430,00 gefactureerd.

 

Factuuradres


De kosten voor deze training bedragen € 430,00

Bedankt voor je inschrijving! De organiserende partij zal binnenkort contact met je opnemen.