088 14 24 005

Opleiding Platform voor hulpverleners in de jeugdzorg

Training Geld en Geweld

Kwetsbare gezinnen en (jong)volwassenen die geweld in een afhankelijkheidsrelatie hebben meegemaakt, hebben vaak financiële problemen: chronische armoede, fikse schulden en te maken met een complex financieel systeem. Dit geeft financiële stress, zorgt voor spanningen en werkt averechts op herstel. Toch blijven deze problemen veelal onzichtbaar en als ze wel in beeld zijn, zijn de problemen vaak zo ingewikkeld dat hulpverleners niet weet waar te beginnen.

Voor hulpverleners in de (gewelds)hulpverlening die werken met financieel zelfstandige cliënten heeft Fier de training Geld en Geweld ontwikkeld. De training biedt verdieping en handvatten aan hulpverleners. Bij de training zijn situaties uit de eigen beroepspraktijk en het boek “Geld en Geweld” van Ferdi Bekken het uitgangspunt. De competenties worden toegelicht en geoefend in rollenspellen met een ervaringsdeskundige in de rol van gesprekspartner.

Locatie
Deze training vindt in-company of op één van de Fier locaties in Nederland (Leeuwarden, Groningen, Rotterdam, Den Haag) plaats.

Doelgroep
Voor hulpverleners in de (gewelds)hulpverlening die werken met financieel zelfstandige cliënten. De training is beschikbaar als groepstraining voor zowel individuele hulpverleners als teams.

Duur
De training is 1 dagdeel van maximaal 3 uren.

Trainers
Deze training wordt gegeven door getrainde deskundigen van Fier.

Meer informatie
https://www.fier.nl/fieracademy/trainingen/geld-en-geweld

Deze cursus wordt gegeven door: Fier

Meer informatie opvragen of inschrijven voor deze training, gaat via de website van Fier: https://www.fier.nl/fieracademy/trainingen/geld-en-geweld

 

Fier neemt, na aanmelding, contact met je op.